+38 (067) 641 31 01 +38 (067) 240-31-01

ЯКИМ МАЄ БУТИ ІДЕАЛЬНИЙ SEO ТЕКСТ?

Ефективний контент для SEO включає відразу декілька напрямків – текст, зображення, відео- або аудіоролики. Все це подобається користувачам та відповідає запиту – подобається і пошуковим системам. Саме тому нехтування грамотним та цікавим наповненням сайту загрожує не лише відсутністю відвідувачів, а й песимізацією ресурсу, тобто зниженням його рейтингу.

Нам часто ставлять питання, якими мають бути тексти для SEO просування? У чому їхня особливість та відмінність від звичайних авторських статей?

SEO-тексти – це тематичні матеріали та статті, написані з метою просування сайту в ТОП пошукової видачі та задоволення ключових запитів цільової аудиторії, тобто відвідувачів ресурсу. При створенні такого контенту обов'язково враховуються принципи ранжирування Google, Яндекс та одночасно вирішується питання наповнення сайту якісним інформаційним матеріалом.

ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО SEO ТЕКСТІВ

Присутність оптимізованого тематичного контенту на сайті – це сигнал для пошукових систем. Він говорить про те, що на даному ресурсі є потрібна користувачам інформація, а маркерами, що вказують на це, є ключові слова та фрази та їх синоніми. Фахівці називають їх «ключовими запитами».

Водночас текст має бути цікавим для відвідувачів. Базові вимоги до текстів на сайт включають:

  • унікальність, інформативність, достовірність;
  • читабельність, легкість подання інформації;
  • оптимізацію, тобто наявність ключових слів;
  • структурованість, розбиття на розділи, абзаци, заголовки, списки;
  • грамотність; відсутність помилок;
  • строго певний обсяг, лаконічність.

Важливо! Ідеальний текст для сайту бізнес-напрямку чи онлайн-магазину обов'язково має продавати. Тобто, окрім рішення SEO-завдань, такий контент має позитивно впливати на конверсію, збільшуючи ваш прибуток.

ХТО ТАКИЙ SEO КОПІРАЙТЕР І ЩО ВХОДИТЬ У ЙОГО ЗАВДАННЯ?

Створенням текстового контенту з метою отримання високих позицій за певними запитами та залучення на сайт цільової аудиторії займається копірайтер SEO. Основним завданням цього фахівця є написання текстів, що гармонійно поєднують у собі корисну та цікаву для відвідувачів інформацію та містять ключові слова. Саме по них пошукові роботи розпізнають хороші тематичні ресурси та пропонують перейти на ваш сайт цільовим відвідувачам.