+38 (067) 641 31 01 +38 (067) 240-31-01

НАВІЩО ПРОВОДИТИ АУДИТ СВОГО САЙТУ?

Будь-які сайти створюються з однією метою – приносити прибуток. Але одна річ – запустити новий, сяючий рекламою, оптимізований під просування веб-ресурс, інша – відродити до життя зрілий сайт. У разі повного чи часткового редизайну розпочинати масштабні роботи з оптимізації можна лише після всебічної перевірки. Аудит сайту SEO допоможе прояснити стан ресурсу на даний момент, намітити стратегію реорганізації для просування в майбутньому.

ЯК ЗРОБИТИ АУДИТ САЙТУ?

Аудит сайту – це обов'язковий та важливий етап SEO-просування. Без нього будь-які витрати на розкручування – марна трата грошей з великою ймовірністю потрапляння під санкції пошукових систем. Звісно, можна провести пошуковий аудит силами маркетологів компанії. Але робота має бути настільки різноплановою і об'ємною, що варто залучити в роботі сторонніх фахівців із незамиленим, свіжим поглядом.

Аналіз сайту на правильне просування одночасно проводиться за кількома напрямками:

  • Внутрішній аудит сайту: структура веб-сайту, контент, внутрішні посилання, дублі сторінок, юзабіліті, графіка, шрифти, помилки завантаження.
  • Зовнішній аудит сайту: конверсія, поведінкові фактори, маса посилань, сайти-донори, контекстна рекламна компанія, присутність ресурсу в базах пошукових систем, крос-браузерність.
  • Аналіз маркетингової складової: номенклатура та характеристики товарів, організація каталогів, підкаталогів.
  • Аналіз конкурентів: попит користувача, перспективи ринку, відстеження конкурентної динаміки зростання.

ЩО ДАСТЬ АНАЛІЗ САЙТУ СИЛАМИ ПРОФЕСІОНАЛІВ?

Грамотна комплексна перевірка сайту допоможе всім, хто не може пробитися в ТОП. Або спостерігає жахаюче падіння трафіку при стабільно хорошій роботі ресурсу. Іноді аудит виявляє технічні помилки, які зводять нанівець будь-які спроби просування. У будь-якому випадку СЕО-аудит допоможе почати реально заробляти на сайті, а не утримувати його просто для галочки.

Комплексний аудит сайту не є вирішенням усіх проблем. Результат перевірки – об'ємний, докладний, багатосторінковий план покращення онлайн-ресурсу. Далі починається основна робота з оптимізації та просування сайту. Якщо замовник виконує всі рекомендації, у результаті отримує хороший пошуковий трафік без зловживання сірими та чорними способами розкручування.