+38 (067) 641 31 01 +38 (067) 240-31-01

ВИДИ САНКЦІЙ ВІД GOOGLE

Щоб утримати репутацію найпопулярніша пошукова система Google постійно вдосконалює алгоритми видачі та нещадно блокує штрафників. Будь-які маніпуляції на кшталт прихованого тексту чи переспам ключовими словами розцінюється як злісне зловживання ресурсами. Неважливо, чи були це планомірні дії або результат недосвідченості СЕО-фахівця, під фільтр Google може потрапити будь-хто.

ЯК ДІЗНАТИСЯ ЧИ ПОТРАВ САЙТ ПІД ФІЛЬТР GOOGLE?

Отже, фільтр Google це покарання за незаконні методи просування: накрутку трафіку, закупівлю посилань із сумнівних сайтів-донорів, безграмотний чи неунікальний контент, агресивну рекламу. Попереджувальних повідомлень нікому не надсилають. Зрозуміти, що веб-ресурс потрапив під фільтри гугла просто: відвідуваність різко падає, сайт помітно просідає у позиціях або зовсім зникає з пошуку.

Щорічно фільтри від Google удосконалюються та видозмінюються. Сьогодні актуальні 4 основні:

  • "Панда-фільтр" по відношенню до спамного контенту.
  • «Пінгвін-фільтр», який протистоїть маніпуляціям із масою посилань.
  • «Колібрі-фільтр» для виявлення махінацій із смисловим навантаженням запитів.
  • «Пісочниця», що перетворює на пісок молоді сайти з підозріло швидким зростанням популярності.

Під санкції також можна потрапити, якщо ваш сайт зламали та розмістили на ньому шкідливий код, а також якщо на ресурсі виявлено неприпустимий контент з використанням «поганих» ключових слів.

ЧИ МОЖНА ВИВІСТИ САЙТ З-ПІД ФІЛЬТРА GOOGLE ВЛАСНИМИ СИЛАМИ?

На жаль, Google ніколи не надає стороннім розробникам відомості про алгоритмічні фільтри. Часто навіть послуги для комплексної діагностики неспроможні виявити причини санкцій. Тому самостійно провести діагностику та пройти весь шлях просування наново нереально. Краще довірити цю справу авторитетним фахівцям. Вони точно знають, як відбувається виведення сайтів з-під фільтрів, працюють швидко і точно, можуть оперативно реалізувати весь комплекс заходів.

Але навіть повністю зняті фільтри Google загрожують репутаційними втратами, а повернення позицій у видачі доводиться чекати до півроку. Тож під санкції краще не потрапляти. Є один ефективний рецепт непопадання під фільтри: використовувати білі способи СЕО. Не варто довіряти гучним гаслам та обіцянкам моментального виведення у ТОП. Краще вибрати надійну компанію та отримати бажаний органічний трафік поступово.