+38 (067) 641 31 01 +38 (067) 240-31-01

НАВІЩО ОПТИМІЗУВАТИ ЗОБРАЖЕННЯ НА САЙТІ?

Нам часто ставлять питання – чи потрібні зображення на сайті та як вони впливають на просування та продаж? Привабливе оформлення робить сайт цікавішим для відвідувачів і є одним з основних важелів збільшення конверсії. Потенційним покупцям набагато зручніше переглядати добірку фотографій, ніж читати описи. Особливо це помітно на прикладі інтернет-магазинів.

Але висока конверсія – це далеко не все, що можна «вичавити» такого контенту. Давайте розглянемо, що дають зображення для сайту з точки SEO-оптимізації та його просування в ТОП пошукової видачі. Присутність якісного візуального контенту – важлива умова ефективного просування, адже від нього залежить:

  • поведінкові чинники;
  • лояльність пошукових систем та зростання цільового трафіку;
  • швидкість завантаження сайту

Просування зображень на сайті також грає велику роль. Вони є чудовим джерелом цільового трафіку з Google Images та Яндекс, причому частка відвідувачів із цих сервісів неухильно зростає.

БАЗОВІ ВИМОГИ ДО ЗОБРАЖЕНЬ НА САЙТІ

Підбір та підготовка фотографій та ілюстрацій є непростим завданням. Для досягнення хорошого результату необхідно поєднувати кілька важливих факторів, а саме:

  • релевантність, привабливість;
  • унікальність, вірогідність, ефектність;
  • правильний формат та висока якість – стандартне розширення від 72 dpi;
  • колірний профіль – він забезпечує оптимальну перенесення кольорів.

Також не варто забувати про вагу зображень і текстову оптимізацію, оскільки це значно полегшує просування сайту картинками, а ресурси з візуальним контентом оцінюються вище.

ЯК ОПТИМІЗУВАТИ ЗОБРАЖЕННЯ НА САЙТІ? АЛГОРИТМ ДІЙ

Якщо перед вами стоїть завдання підготувати візуальний контент, то послідовність дій матиме такий вигляд:

Крок 1 – вибираємо формат. Оптимальними є формати .jpg, .svg, .gif. та .png, який використовується для зображень із прозорим фоном або дрібними деталями.

Крок 2 – оптимізуємо розмір та вагу. Працюючи над цим, дуже важливо зберегти високу якість фотографій.

Крок 3 – текстова оптимізація зображень на веб-сайті. Дуже важливо не допустити помилок у імені файлу, у підписі під фото та атрибутах "alt" і "title".

Далі слід перевірити та налаштувати індексацію та додати зображення до Sitemap. Щоб зменшити швидкість завантаження, бажано розміщувати зображення на сервері ресурсу.