+38 (067) 641 31 01 +38 (067) 240-31-01

ТОП-5 МЕТОДІВ ЧОРНОГО SEO. РИЗИКИ ЇХ ВИКОРИСТАННЯ

Дуже багато хто думає, що чорне SEO давно стало історією через жорсткі санкції пошукових систем, а досвідчені оптимізатори з сумом згадують ті «лихі» часи.

Але ні, поспішимо вас завірити - незаконні, але ефективні методи black SEO використовують і понині, проте багато хто звертається до них зрідка, в особливих ситуаціях.

Чорні методи SEO – це нелегальні методи розкручування сайтів, спрямовані на швидке захоплення топових позицій у пошуковій видачі. Практично всі вони передбачають порушення основних правил, автоматизацію дій та масовість.

ГОЛОВНА НЕБЕЗПЕКА ЧОРНИХ МЕТОДІВ ПРОСУВАННЯ

Швидке і «жорстке» захоплення перших позицій у ТОПах пошукової видачі караємо через пряме порушення правил ранжування та індексації. Сайти свідомо або помилково використовували будь-які види чорних методів СЕО ризикують:

  • потрапити під фільтри пошукових систем;
  • втратити місце видачі та репутацію; 
  • отримати тимчасове або вічне блокування;

Тобто, використовуючи їх, ви дійсно можете досягти неймовірного успіху і значного зростання трафіку, але потім, з високою ймовірністю - повністю втратите все.

ОСНОВНІ ЧОРНІ МЕТОДИ SEO ПРОСУВАННЯ

За роки існування інтернету було придумано не один десяток різних алгоритмів black SEO. Деякі чорні методи просування набули широкого поширення і використовуються досі, а деякі – забуті повністю.

Отже, п'ятірка «найкращих»:

- Невидимі посилання. Для їх розміщення використовують розділові знаки в тексті або картинки розміром в піксель. Так ресурс нарощує масу посилань і отримує більш високий ранг.

- клоакінг. Він передбачає розміщення на веб-сторінках два типи контенту одночасно: звичайний – для відвідувачів та прихований – з ключовими запитами, що сприяє швидкому виведенню на перші рядки видачі.

- дорвеї та сателліти. Вони передбачають швидкий висновок у ТОП декількох сайтів з високою щільністю ключів для перенаправлення отриманого трафіку на потрібний ресурс. У випадку з сателлітами – допоміжні сайти захоплюють весь ТОП.

- Переоптимізація. Велике перевантаження ключами та посиланнями допоможе просунути сайт.

- Xrumer чи його аналоги. Програми для розміщення оголошень та модифікованих посилань на сторонніх ресурсах допомагають значно збільшити трафік та підняти позиції сайту.

Звернення до Xrumer - це не зовсім чорний метод SEO-просування, тому що при акуратному використанні він цілком придатний для білої розкрутки.