+38 (067) 641 31 01 +38 (067) 240-31-01

САЙТ НЕ У ТОП-10: ОСНОВНІ ПРИЧИНИ

Усі власники сайтів ставлять спільне питання: як вивести сторінки у топ видачі. З одного боку, Google дає слушну пораду: зробіть класний, корисний сайт, що відповідає пошуковим запитам, і гарантовано потрапите до заповітної десятки. Але не все так просто. Адже список лідерів невеликий, а конкуренція у кожному сегменті величезна. Як показує практика, справа не завжди в хитрих конкурентах, які окупували заповітні рядки. Іноді причина, чому сайт не піднімається у топ, криється в ньому самому.

Ми зібрали 6 причин, через які сайт не може потрапити в топ:

  • Неповторний контент. При пошуку найгідніших веб-ресурсів роботи пошукових систем сканують сторінки на безліч факторів. Якщо під час перевірки наповнення визнається неунікальним, ресурс потрапить під санкції.
  • Велика кількість або неправильний розподіл ключових сторінок. Спроба впхнути всі пошукові фрази в один текст або надконцентрація основних ключових запитів на головній сторінці – ще одна причина, чому позиції сайту не зростають.
  • Погана чи недостатня оптимізація контенту. Написані для живих людей тексти першим має знайти робот. Крім наповнення важливі заголовки, підзаголовки, мета-теги, підписи на картинках.
  • Кульгає технічна сторона. Неправильний вибір домену, сервер, що гальмує, низька швидкість завантаження сторінок, відсутність адаптивної верстки, нестабільна робота сайту також поповнюють список недоліків, що підлягають виправленню.
  • Використання застарілих методів SEO просування сайтів. Сторінки сайту не в топі можуть опинитися через ігнорування нових трендів пошукової індустрії.
  • Ще не час. Щоб здобути авторитет в очах пошуковців потрібно 3-6 місяців оптимізації та грамотного просування.

Це найпоширеніші причини, чому не зростають позиції сайту. Аналізуються також поведінкові фактори, ймовірність зламу, потрапляння під фільтри пошукових систем та багато іншого.

ЯК ВИВЕСТИ СТОРІНКИ САЙТУ У ТОП 10?

Щоб досягти бажаних результатів, варто пам'ятати: якісна робота задешево не робиться. Можна звичайно замовити недорогі тексти, зібрати структуру за шаблоном і залити на сторінки безкоштовні фотографії. Але результат буде відповідний.

Висновок простий: для пошукових систем пріоритетним задоволення запитів користувача. Якщо ваш сайт цінніший, ніж створені професіоналами сайти-конкуренти, тоді ви точно отримаєте велику частку аудиторії та вийдете в ТОП пошукових систем.